Linia La Forme Plus to wyjątkowa seria niemieckiego producenta Kaiser, oferująca praktyczne, trwałe i niezwykle eleganckie formy do pieczenia. Należąca do tej kolekcji okrągła tortownica, ze względu na swój kształt oraz wymiary (średnica 24 cm) idealnie nada się nie tylko wypieku profesjonalnych tortów, ciast z owocami, czy biszkoptów, ale również świątecznych babek piaskowych. Produkt został wykonany w całości z najwyższej jakości stali nierdzewnej, dlatego też mimo częstego użytkowania i upływu czasu zachowa swój atrakcyjny, nienaruszony wygląd.
KAISER – z pasji do pieczenia
Jeżeli pieczenie, to tylko z marką Kaiser, która może poszczycić się już 100-letnimi tradycjami i historią. Niemiecka firma założona w 1919 roku przez Wilhelma Ferdinanda Kaiser’a jako hurtownia wyrobów metalowych szybko zyskała tytuł lidera w produkcji profesjonalnych blach i akcesoriów do pieczenia. Na przestrzeni lat marka stała się synonimem innowacyjności, kreatywności i przyjemności.
Unikatowa powłoka KAIRAMIC
Kolekcja La Forme Plus to formy najwyższej jakości. Ich wyjątkowy charakter jest zasługą w szczególności specjalnej powłoki KAIRAMIC ®, czyli ceramicznej i nieprzywieralnej warstwy, ułatwiającej wyciąganie ciast z blachy. Innowacyjna technologia została stworzona specjalnie dla tej linii. Możemy mieć zatem pewność, że nasze wypieki nie będą przyklejać się do formy, co przełoży się na ich doskonały wygląd. Produkty do pieczenia z powłoką KAIRAMIC ® są również odporne na zarysowania, dzięki czemu ich regularne używanie jest niezwykle komfortowe.
Wysokiej jakości stal nierdzewna
Wykorzystana do produkcji formy stal nierdzewna z nieprzywieralną powłoką to materiał najwyższej jakości, trwały oraz odporny na uszkodzenia. Jest również higieniczna, łatwa w czyszczeniu oraz niepodatna na przesiąkanie zapachów. Ponadto, bardzo dobrze rozprowadza temperaturę, co gwarantuje równomierne wypieczenie każdego ciasta, bez ryzyka przypalenia.
Wyjmowane dno
Produkty marki Kaiser to niezastąpieni kompani podczas przyrządzania słodkich, jak i wytrawnych wypieków. Chcąc zwiększyć nasz komfort w trakcie pieczenia, producent wyposażył formę w wyjmowany spód. Dzięki temu możemy wyciągnąć z niej gotowe ciasto już kilka chwil po upieczeniu, bez ryzyka uszkodzenia. Odłączane dno pozwala ponadto na wygodne serwowanie wypieków bezpośrednio na podstawie oraz ułatwia dokładne czyszczenie formy.