Sortuj wg
  • Domyślne sortowanie
  • Sortuj wg popularności
  • Sortuj wg średniej oceny
  • Sortuj od najnowszych
  • Sortuj po cenie od najniższej
  • Sortuj po cenie od najwyższej
Cena

Filtruj wg ceny

Kategoria
  • Obieraczki

Wygodne obieraczki do warzyw i skrobaczki do owoców

Jeśli jesteś profesjonalnym kucharzem lub po prostu lubisz spędzać czas w kuchni na przygotowywaniu pyszności dla bliskich, wiesz, jak ważnym przyborem jest obierak do warzyw i owoców. Skrobaczka wysokiej jakości pozwala zaoszczędzić cenne minuty i przygotować jarzyny szybko i prosto. Zobacz, jakie skrobaczki do warzyw i owoców możesz zamówić w naszym sklepie dla szefów kuchni.

Do czego służy obieraczka do warzyw?

Obieraki do warzyw mogą być wąskie i pionowe lub szerokie i poziome. Ułatwiają codzienne obowiązki w kuchni takie jak obieranie ziemniaków, marchewki czy szparagów. Wybór kształtu zależy od preferencji, choć do obierania dużych warzyw, takich jak cukinia czy bakłażan, rekomenduje się szerokie obieraczki. Najważniejsze jest ostrze i materiał, z którego powstało. Wysokiej jakości stal nierdzewna pozwala szybko i bez wysiłku pozbyć się skórki z twardych warzyw. Alternatywą jest ostrze ceramiczne. Japońskie skrobaczki do warzyw z ceramiki cyrkonowej to dobry przykład kuchennej skrobaczki, która zapewnia płynną pracę.

Jaki jest najlepszy skrobak do owoców?

W naszym sklepie zamówisz też najwyższej jakości obieraki do owoców. Ząbkowane, ruchome ostrza doskonale nadają się do obierania cytrusów, czyli limonek, cytryn czy pomarańczy. Nadadzą się też do owoców warzyw z miękką skórą takich jak pomidory, kiwi czy śliwki. Skrobak do owoców z dużymi zębami może być wykorzystywany do wykrawania dekoracji z owoców.

Jak działa obieraczka do warzyw, czyli na co zwrócić uwagę przy wyborze skrobaka?

  1. Zwróć uwagę na materiał, z którego jest wykonana rączka. Antypoślizgowe tworzywo i dobrze wyprofilowany kształt wpływają na komfort pracy w kuchni.
  2. Delikatne obroty powierzchni tnącej pozwalają na dopasowanie siły nacisku do miękkości obieranej jarzyny czy owocu. Czy wiesz, że taką skrobaczką do warzyw można obierać zarówno w górę, jak i w dół? Bez odrywania ostrza!
  3. Jakość ostrzy – to najważniejszy parametr dobrej ręcznej obieraczki do warzyw.
  4. Higieniczne materiały i łatwość czyszczenia zakamarków skrobaczki.
  5. Dodatkowe elementy takie jak szpikulec z boku obieraka do owoców i warzyw, którym można oczkować warzywa (na przykład ziemniaki) lub nakłuwać pomidory, by jednym pociągnięciem zdjąć z nich skórkę.

Zapraszamy na zakupy!