-
Brytfanny
Emaliowana brytfanna żeliwna Kinghoff czerwona
249.00 zł This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page -
Brytfanny
Emaliowana brytfanna żeliwna Kinghoff biała
249.00 zł – 299.00 zł This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page -
Brytfanny
Brytfanna żeliwna Berlinger Haus emaliowana zielona
409.00 zł – 479.00 zł This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Używane przez nasze mamy i babcie do przyrządzania rodzinnych dań. Kojarzone z aromatycznym niedzielnym obiadem. Niezastąpione naczynia w kuchni wielu gospodyń – brytfanny do pieczenia. Są uniwersalne – nadają się zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i sporządzania dań na kuchenkach gazowych, indukcyjnych, elektrycznych i innych. Dzięki brytfannie wyczarujesz posiłek idealny! Pyszny, zdrowy i aromatyczny, a do tego elegancko podany. Brytfanny to naczynia, które kupuje się raz na wiele lat. Jakie są rodzaje i właściwości tego oryginalnego naczynia? Podpowiadamy.
Brytfanny żeliwne
Brytfanny żeliwne są obiektem westchnień niejednej pani domu. Nic dziwnego. Produkowane ze szlachetnego tworzywa, jakim jest żeliwo, poza walorami praktycznymi, zachwycają estetyką wykonania. Posiadają nowoczesny design połączony z głęboką intensywną kolorystyką. Ciemna zieleń i złoto? Granat, burgund, turkus, czerwień, a może słoneczny żółty? Czemu nie! Garnki żeliwne rozpromienią każdą kuchnię i staną się jej ozdobą. Doceniane są zwłaszcza przez osoby, które cenią dania o wysokich walorach smakowych i osoby łączące zamiłowanie do gotowania z potrzebą otaczania się w kuchni pięknymi rzeczami.
Brytfanny żeliwne są niezwykle trwałe. Żeliwo, przy odpowiedniej konserwacji, jest odporne na uszkodzenia i rdzę. Podczas gotowania w naczyniu żeliwnym nie wydzielają się szkodliwe, chemiczne substancje, tworzywo nie wchodzi w reakcję z jedzeniem – nie zmienia jego smaku i zapachu. Brytfanny żeliwne wymagają niewielkiej ilości tłuszczu do pieczenia, co pozytywnie wpływa na zdrowie i samopoczucie. Jedzenie nie przypala się i nie przykleja do dużego dna. Naczynia żeliwne dobrze rozprowadzają i utrzymują ciepło, dlatego potrawy pieką się stopniowo i równomiernie, co zapewnia wyjątkową jakość, aromat i niezapomniany smak.
Przykładem takiego funkcjonalnego i pięknego naczynia jest ciemnozielona brytfanna firmy Berlinger Haus. Ta wyjątkowa brytfanna do pieczenia mięsa, duszenia, smażenia i gotowania nadaje się do przygotowywania wszystkich potraw kuchni polskiej i światowej, tradycyjnej i nowoczesnej.
Brytfanny marmurkowe
Równie mocne i trwałe, odporne na ścieranie i uszkodzenia są brytfanny marmurkowe. Ich nazwa pochodzi od tworzywa, jakim są pokryte – marmuru. Powłoką marmurkową pokrywa się często naczynia aluminiowe. Tego rodzaju brytfanny szybko się nagrzewają i – podobnie jak brytfanny żeliwne – nie zawierają ołowiu i innych chemicznych dodatków. Brytfanny marmurkowe nadają się do wszystkich typów kuchenek, są także brytfannami do pieczenia dań w piekarniku. Często są to brytfanny z pokrywką. Taką żaroodporną pokrywkę posiada brytfanna marmurkowa z pokrywką Klausberg. Dzięki niej sprawdzisz poziom wypieczenia mięsa na każdym etapie. Dodatkowo pokrywa wyposażona jest w aromatyzer, który umożliwia dodawanie dowolnych płynów podczas gotowania. Bez problemu wlejesz do brytfanny wodę lub oliwę, dzięki którym mięso będzie doskonale nawilżone.
Brytfanny do ciasta
Do pieczenia i serwowania słodkich deserów przeznaczone są prostokątne, owalne bądź kwadratowe brytfanny, wykonane z żeliwa lub wytrzymałego aluminium. Przygotujesz w nich pyszne ciasta, które osłodzą każdy dzień. Szara brytfanna do pieczenia Moneta Aria Finegress, lekka i energooszczędna, zadba o to, aby ciasto nie przywierało do dna i zachowało cenne wartości odżywcze. Podobnie emaliowana brytfanna żeliwna Berlinger Haus zatroszczy się o Twoje wypieki. Ta brytfanna do ciasta jest wytrzymała na wysoką temperaturę, nawet do 280ºC.
Korzyści z posiadania brytfanny:
- oszczędzisz czas i pieniądze – brytfanny żeliwne, aluminiowe i marmurkowe są energooszczędne i niezwykle wytrzymałe, posłużą Ci lata,
- przygotujesz najwyższej jakości wyborne dania,
- zadbasz o zdrowie – posiłki przygotowane w brytfannie nie tracą walorów smakowych i wartości odżywczych dobroczynnych dla organizmu.
Z brytfanną pokochasz gotowanie! Koniecznie sprawdź naszą ofertę na chefshop.pl.