W kulinarnym świecie Japonii, gdzie perfekcja i dbałość o detale są nie tylko pożądane, ale wręcz wymagane, narzędzia kuchenne muszą być nie tylko skuteczne, ale również wyjątkowo precyzyjne. Tym właśnie charakteryzuje się nożownictwo japońskie, które nie bez przyczyny jest napopularniejsze na całym świecie. Dziś prezentujemy Państwu artykuł, który łączy w sobie długoletnią tradycję z nowoczesnością – japoński nóż do mięsa Deba Satake Masamune 16 cm.

Jakie zastosowanie ma ten rodzaj noża?

Tradycyjne noże japońskie, jak ten produkowany przez firmę Satake, cieszą się uznaniem na całym świecie. Przystępując do recenzji tego wyjątkowego produktu, musimy podkreślić jego unikatowe właściwości oraz dedykowane zastosowanie. Nóż Deba to narzędzie, które zyskało uznanie przede wszystkim wśród specjalistów zajmujących się przygotowywaniem ryb. Jego konstrukcja została tak zaprojektowana, aby pozwolić na precyzyjne odgławianie i filetowanie, chroniąc jednocześnie delikatne mięso ryby przed uszkodzeniem.

Japońska wyjątkowość

Szeroka klinga została wykonana z odpornej na korozję stali molibdenowo-wanadowej, która zapewnia długotrwałą ostrość oraz niezwykłą trwałość. Szlif jednostronny praworęczny pozwala na niesamowitą precyzję cięcia, a twardość na poziomie 56-58 HRC została uzyskana w procesie hartowania na zimno. Jego unikatowa, gruba, lecz zwężająca się klinga, oraz ostry czubek, umożliwiają skomplikowane cięcia w trudno dostępnych miejscach ryb oraz innych rodzajów mięs. Warta zaznaczenia jest również jego rękojeść. Klasyczna, wykonana z drewna brzozy, dzięki czemu daje pewny i stabilny chwyt, zapewniając komfort podczas długiej i męczącej pracy w kuchni.

Żadnych kompromisów!

Noże kuchenne japońskie firmy Satake to gwarancja jakości i niezawodności. Firma, która od 1947 roku konsekwentnie podnosi standardy nożownictwa, oferując produkty, łączące tradycyjne metody produkcji z najnowszymi technologiami. Ich zakład w mieście Seki – prawdziwej stolicy rzemiosła nożowego – to miejsce, gdzie każdy element jest traktowany niemal jak dzieło sztuki. Nóż Deba Satake Masamune 16 cm to doskonałe narzędzie dla każdego, kto nie lubi drogi na skróty i preferuję rozwiązania najwyższej klasy. To nie tylko przyrząd do krojenia, ale także część kultury kulinarnego świata Japonii, której możemy doświadczyć we własnej kuchni. Postaw na autentyczność, trwałość i niezrównaną jakość!

Rodzaj noża

Deba

Długość całkowita

29,0 cm

Długość ostrza

16 cm

Szerokość klingi

5,1 cm

Grubość klingi

2,6 mm

Ostrze

Stal molibdenowo-wanadowa

Rękojeść

Drewno brzozowe

Twardość

56-58 HRC

Sposób ostrzenia

Szlif jednostronny praworęczny

Waga

ok. 119 g

Producent

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Nóż do mięsa Deba Satake Masamune 16 cm drewno brzozowe”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może spodoba się również…

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Shop Now