Odkryj wyjątkowe możliwości, jakie oferuje nóż do warzyw Nakiri Takeshi Saji YBB VG-10 17 cm ręcznie kuty, który jest nie tylko narzędziem, ale prawdziwym dziełem sztuki w kuchni. Specjalnie zaprojektowany do precyzyjnego cięcia ziół i warzyw, ten nóż Takeshi Saji łączy w sobie tradycyjne japońskie rzemiosło z nowoczesnymi technologiami.
Nowy wymiar ostrości
Nóż do warzyw Nakiri od Takeshi Saji jest wyposażony w ostrze o długości 17 cm, wykonane ze stali VG-10, znanej z wyjątkowej trwałości i ostrości. Rdzeń tego noża składa się z 61 warstw stali, co nie tylko zwiększa jego wytrzymałość, ale także tworzy piękny, charakterystyczny wzór na klindze. Twardość materiału, mierzona na poziomie 61 HRC +/- 1, gwarantuje długotrwałe zachowanie ostrości. Rękojeść noża wykonana z kości byczej nie tylko dodaje elegancji, ale jest także niezwykle lekka i ergonomiczna, idealnie dopasowując się do kształtu dłoni. To połączenie tradycji z funkcjonalnością sprawia, że nóż do warzyw Nakiri Takeshi Saji jest wyborem profesjonalistów.