Patelnia żeliwna KingHoff to element, który wzbogaci profesjonalne wyposażenie Twojej kuchni! Naczynia żeliwne doskonale magazynują ciepło, co powoduje, że nasze potrawy dochodzą w sposób stopniowy i równomierny. Mają też doskonały wpływ na nasze zdrowie. Dzięki zastosowaniu naturalnego materiału, jakim jest żeliwo, ograniczamy ilość szkodliwych substancji, jakie wnikają do jedzenia w czasie używania innych naczyń. Dodatkowym atutem jest to fakt, że w czasie przygotowywania potraw w naczyniach żeliwnych wydzielają się niewielkie ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla naszego organizmu. Jest to zdecydowana korzyść, zwłaszcza dla osób zmagających się z anemią.
Czarną powierzchnię patelni uzyskano dzięki unikatowemu procesowi wypalania żeliwa w oleju roślinnym w bardzo wysokiej temperaturze. Co więcej, poddano ją procesowi oksydowana, który zmniejsza podatność na rdzewienie. Zaleca się okresowe konserwowanie garnka poprzez smarowanie całej powierzchni cienką warstwą oleju jadalnego.
Przystosowana do wszystkich typów kuchenek, także indukcyjnych.