Poznaj wolnowar do gotowania Sous-Vide WMF Lono, które powstało z myślą o perfekcyjnym przygotowaniu mięs, ryb i warzyw. Dzięki technologii wolnego gotowania, które oferuje, możesz cieszyć się doskonałym smakiem i konsystencją swoich ulubionych potraw. To wyjątkowe narzędzie, które pozwala na gotowanie w próżniowej torebce, zapewniając idealne warunki do zachowania maksymalnej aromatyczności i wartości odżywczych. Doświadcz, jak Twoje dania nabierają zupełnie nowego wymiaru dzięki LONO Sous-Vide od WMF.

Gotowanie Sous-Vide

Gotowanie Sous Vide to metoda, która polega na przygotowaniu potraw w szczelnie zamkniętych torebkach próżniowych, w stałej i precyzyjnie ustawionej temperaturze. Nazwa tej techniki pochodzi z języka francuskiego i oznacza “w próżni”. Metoda ta cieszy się coraz większą popularnością wśród koneserów kuchni z całego świata i jest często stosowana w najlepszych restauracjach oraz prezentowana w programach kulinarnych.

Jednym z kluczowych elementów tej techniki jest utrzymanie stałej temperatury podczas procesu gotowania, która zawsze pozostaje poniżej temperatury wrzenia, charakterystycznej dla tradycyjnych metod gotowania i smażenia. Dlatego też mięsa, przygotowywane w ten sposób, mogą być podgrzewane do zaledwie 60 stopni Celsjusza, co umożliwia zachowanie ich pierwotnej tekstury i kształtu, przy minimalnej utracie struktur proteinowych.

Warto podkreślić, że technika Sous Vide jest wykorzystywana również do przygotowywania innych potraw, takich jak ryby, warzywa czy owoce. Metoda ta pozwala na precyzyjne kontrolowanie procesu gotowania i zapewnia w efekcie idealną konsystencję oraz intensywność smaku i aromatu.

Funkcjonalność

Wolnowar do gotowania Sous-Vide WMF Lono jest wyposażony w doskonałe funkcje, które pozwolą Ci na przygotowanie każdego składnika w idealnej temperaturze, bez względu na to, jakie ma potrzeby. Możesz regulować temperaturę w zakresie od 35°C do 90°C, co zapewni Ci pełną kontrolę nad procesem gotowania. Co więcej, dzięki funkcji timera, masz aż 72 godziny na przeprowadzenie największych wyzwań kulinarnych we własnym domu. Zbiornik o pojemności 6 litrów wykonany jest z Tritanu wolnego od BPA, dzięki czemu możesz być spokojny o swoje zdrowie i bezpieczeństwo. Opróżnienie go jest łatwe i bezpieczne, co sprawia, że korzystanie z urządzenia jest jeszcze bardziej wygodne. Obsługa urządzenia jest bardzo prosta i intuicyjna – za pomocą pokrętła i czytelnego wyświetlacza LCD, który jest bardzo wygodny w użyciu. Dla najbardziej wymagających kucharzy zaprogramowano dwa automatyczne programy do częstych zastosowań, które gwarantują zawsze doskonałe punkty gotowania, dzięki czemu możesz cieszyć się idealnymi potrawami bez wychodzenia z domu.

Przykładowe temperatury gotowania sous vide:
  1. drób (65–71ºC)
  2. cielęcina (65–68 ºC)
  3. wieprzowina (52–68°C)
  4. ryba (50–60°C)
  5. wołowina medium-rare (54–59°C)
  6. wołowina medium (60–63°C)
  7. pierś z kurczaka (60–66°C)
  8. warzywa (80–85ºC)
Moc

1500 W

Pojemność

6,0 l

Materiał obudowy

Stal nierdzewna Cromargan, Tworzywo sztuczne

Kolor

Srebrny

Producent

Zakres temperatur

35°C – 90°C

Ilość programów

2

Zakres timera

Do 72 godzin

Konstrukcja

Bezpieczne uchwyty, Pompa cyrkulacyjna,
Praktyczny wyświetlacz

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Shop Now